Entorn i situació
Entorn i situació

En plena natura

La masia de Can Grau està situada al Vallès Oriental, a la vall de Vallcàrquera, dins del Parc Natural del Montseny a tocar del Tagamanent, entre boscos d’alzines, roures i pins, a pocs quilòmetres del poble del Figaró i de la Garriga.

Si veniu podreu gaudir d’un entorn silenciós i relaxant, un mosaic de paisatges mediterranis plens de contrastos. Tant si voleu gaudir dels colors magnífics dels arbres a la tardor, com de les muntanyes nevades a l’hivern, les nits tranquil·les i fresques que ens dóna l’estiu, o veure els camps florits a la primavera… és un indret on es pot respirar aire net i pur durant tot l’any.

Entorn i situació

En plena natura

A prop de la casa hi tenim el nostre hort i camps conreats on ens acompanya la “riereta” de Vallcàrquera, que recull les aigües provinents del Pla de la Calma i el Turó de Tagamanent, cim de bellesa i vistes singulars, fita bàsica de tot excursionista.

Pel que fa a la fauna, és relativament fàcil veure algun senglar, guilles, teixons, esquirols i evidentment, els abundants ocells de la zona, com el puput, l’oreneta, el pit-roig, l’abellerol, les òlibes… i algún gripau vora el nostre bonic estany.

Can Grau constitueix un punt de partida ideal pels qui estan de vacances i volen descobrir la gastronomia, cultura i història catalana. Barcelona i Vic es troben a 30 minuts en cotxe, tren o autobús, i Girona la trobem a 1 hora de camí. Les boniques platges del Maresme i la Costa Brava estan situades a menys d’1 hora en cotxe, i les muntanyes dels Prinieus a poques hores.

Per arribar a Can Grau, teniu un accés directe des de l’autovia C-17 direcció Vic, sortida Figaró. Just a la primera rotonda del poble s’ha de seguir a mà dreta tot seguint la carretera que recorre el poble i puja fins entrar al Parc Natural. Tot el camí està senyalitzat, sense pèrdua, i actualment s’ha millorat l’accés amb asfalt nou combinat amb trams de sorra sense cap mena de dificultat.

El poble, Figaró, disposa de diferents restaurants i bars, un petit supermercat i piscina pública a l’aire lliure. Si el que busqueu és més comerç sempre podeu anar a la Garriga, a 10 minuts de Figaró on hi trobareu de tot.